Geschiedenis


“CAFETARIA DE MEERPAAL”

IN VOGELVLUCHT

Op 1 augustus 1978 ziet “Cafetaria de Meerpaal” het levenslicht. De Fam. Koorevaar neemt dan “Martin’s Corner” over. Vanaf dat moment is er sprake van een geheel nieuwe opzet van het cafetaria zijn. Dit uit zich vooral in een grote sortering van diverse en nieuwe soorten snacks. Al snel wordt de nieuwe naam, met het logo van de meeuw op een paal, een begrip in heel Zuid. Dat de nieuwe opzet slaagt blijkt wel uit het feit dat kort na de overname er personeelsuitbreiding nodig is.

Van 1995 tot 2007 was er ook een 2e “Meerpaal”. Dit was in winkelcentrum “de Gildenhof” in de Maten.

In de loop der jaren zijn er diverse verbouwingen en aanpassingen geweest, zoals de vergroting van de zaak d.m.v. een serre met schuifpui, wat meer zitplaatsen opleverde (2008), een complete nieuwe bakwand (2009) en onlangs het vervangen van het plafond voorzien van led-verlichting.

Anno 2011 is “De Meerpaal” in handen van Kees en zijn vrouw Carisia.

Nog steeds staat “Cafetaria de Meerpaal” bekend om zijn zeer uitgebreide assortiment. Nieuwe snacks krijgen hier altijd een kans. Ook de diverse menu’s, die niet alleen met frites maar ook met aardappelschijfjes verkrijgbaar zijn, vinden hun weg naar de mensen. Ook is het mogelijk salades en warme buffetten te bestellen.

Meerpaal 25 jaar

In februari 2011 staat “Cafetaria de Meerpaal” in de consumentengids. Ze halen een top 15 notering in de test “het gezondste frietje van Nederland” en behalen zelfs de notering "het gezondste frietje van Apeldoorn".

“Cafetaria de Meerpaal” dankt zijn succes aan het leveren van kwaliteit, hygiëne en klantvriendelijkheid. Inmiddels is “Cafetaria de Meerpaal” een begrip in geheel Apeldoorn en omgeving.

Na bijna 33 jaar is “Cafetaria de Meerpaal” nog steeds springlevend en helemaal klaar voor de toekomst.